perjantai 10. lokakuuta 2014

Päiväretki tuttavaperheen kanssa

Pian kesälomaretkemme jälkeen halusimme jo takaisin merelle. Sitä paitsi kaikki ruokavarastot olivat niin pullollaan, että reissuja pitäisi tehdä useampiakin. Meillä oli kesälomaa varten säilykkeitä ja erilaista kuivamuonaa (pastaa, soijarouhetta, kvinoaa, suurimoita, maitojauhetta...) varattu ehkä kolmen viikon tarpeiksi ja haaksirikonkin varalta. Amiraalille joku "travel-light" on ihan tuntematon käsite...

Tuttavaperhe oli lomalla myös elokuun alussa ja lähdimme parin päivän päästä pikaiselle päiväretkelle. Suunnaksi itä ja lähellä oleva ulkoilusaari Lähteelä.


Ulkoilutimme samalla uutta pursiseuran lippuamme, jonka saimme juuri satamasta lähtiessä. Oikein hyvin matkanteko sujui ilmankin lippua, mutta onhan tuossa nyt oma fiiliksensä katsella tuulessa hulmuavaa siniristiä.

Lapsia oli mukana neljä, joista nuorin oli alle vuoden ikäinen. Tuulta riitti jo enemmän kuin kesälomareisullamme. Varsinkin Lähteelässä grillipaikalla lämmin tuultapitävä pukeutuminen oli tarpeen. Veneessä oli paljon lämpimämpää, mutta koska meitä kuitenkin oli kahdeksan, niin mahduimme paremmin grillikatoksen alle. Eväänä oli grillattavaa, salaattia, pastaa ja melonia. Jälkiruoaksi kaupan mutakakkua ja suklaata... Lapset saa aika hyvin aisoihin, kun lykkää heille aina seuraavan ruokalajin ;-)

Lähteelän uimarantaankin tutustuimme kahlaamalla. Vesi oli tosi lämmintä ja rantakalliot suorastaan kuumia!

Kotimatkalla aurinko alkoi jo laskea, mutta tuulta riitti ja moottorin käyttö jäi hyvin vähälle. Isoa purjetta piti jo reivatakin, ettei oltaisi liikaa kallisteltu. Väsyttävä retki lapsille: kaikki taisivat nukahtaa samantien autossa.


Tähän meidän kesän retket sitten jäivät. Yksi reissu tuli tehtyä vielä lokakuussa. Siitä lisää myöhemmin...

~ Amiraali ~

3 kommenttia:

 1. Mahtava reissu, vaikka merimaileja ei paljon kertynytkään. Leppoinen kesäpäivä saaristossa veneillen on yksi parhaimpia tapoja kokea elämyksiä Suomen luonnossa. Huomasin itse pohtivani, että matkaa voi taittaa kahdella tavalla: Kiireellä hampaat irvessä tai sitten nauttien jokaisesta mainingista.

  VastaaPoista
 2. Näin on Kansimies! Meillä ei oikein edes muisteta merimaileihin kiinnittää huomiota, mutta joskus hyvässä tuulessa sentään pääsee vauhdin hurmasta nauttimaan :-)

  VastaaPoista
 3. Huomenta ! Kevät on tullut ! Kauden alkajaisiksi muistin teitä haasteella.

  https://proviantti.wordpress.com/2015/05/15/meidat-on-haastettu/

  VastaaPoista